Aquest és un pastís molt tradicional a
les nostres terres, però tant en altres llocs, no saben el que es perden!!!!
Us deixo la recepta que he fet aquesta vegada, com que l'he trobat força
senzilla i molt "resultona" segurament la tornaré a fer més endavant.
Com veieu porta molta ametlla, així
que ha de ser bona per força.
Ingredients del pa de pessic:
120 grms. Farina
120 grms,. Sucre
Llevat Royal
6 ous
Ratlladura d’una llimona
Ingredients del farcit:
Melmelada d’albercoc
Cobertura:
250 grms. De mantega vegetal (Crisco,
que podeu comprar a http://shop.mylovelyfood.com/)
150 grms sucre glass
Almívar (el preparem bullint 150 gmrs. De sucre amb 65ml. D’aigua)
Ametlles en làmines (han de ser torrades)
Preparació:
Muntem els rovells de l'ou amb el
sucre fins que quedin ben blanques.
Després hi afegim la farina, la ratlladura
de la llimona i el Royal, seguim barrejant, ho podem fer a mà o amb una batedora
elèctrica.
Per últim hi afegim les clares a punt
de neu, com ja sabeu per barrejar les clares cal fer-ho amb una llengua de gat,
fent moviments en forma de cero de manera que la massa no perdi aire i quedi
molt esponjosa.
Ho posem en un motlle al que prèviament
hem posat mantega i farina i un cercle de paper vegetal al fons.
Posem la massa al forn durant 30-35
minuts a uns 180º, recordeu que abans de treure’l del forn és convenient
punxar-lo amb un ganivet per veure si esta cuit.
Quan esta cuit el deixem refredar
sobre d’una reixa. Després el tallem en tres peces, per fer-ho col·loquem tres
escuradents un a sobre de l’altre de manera que cadascun ens quedi en una de
les làmines del pastís.
Preparem la cobertura:
Primer, treballem la mantega i el
sucre llustre, quan estan ben homogenis hi afegim l’almívar que haurem preparat
el dia abans.
Muntatge del pastís.
Col·loquem una base de pa de pessic i
la cobrim amb la melmelada d’albercoc, després col·loquem la següent capa de pa
de pessic 8 de manera que l’escura dents ens quedi a sobre de l’altre) untem
amb més melmelada i posem la capa superior del pa de pessic.
Podem la coberta al voltant del nostre
pastís, hem de ser una mica generosos amb la cobertura, ja que hi hem ‘enganxar
les ametlles al voltant.
Per últim, ho empolvorem tot amb una
mica de sucre glass i llestos.