Aquesta recepta m’encanta, cada any m’agrada
més fer panellets. Són super fàcils de preparar i queden realment precisosos.
La primera vegada que els vaig fer, ho vaig fer amb la recepta de la Gemma.
Ara segeuixo utilitzant aquesta recepta perquè el cert és que és quasi
perfecta.
Espero que us animeu en veure que bonics
que queden i bons!!! Aquí teniu la recepta.
Ingredients:
1000 grms. de farina d’ametlla
750 grms. de sucre
Pell ratllada d’una llimona
150 ml. d’aigua
200 grms. de pinyons
200 grms. de granet d’ametlla
Cacao en pols
(Jo la compro a My Lovely Food Sucre glass
Rovell d’ou
Almívar TPT (es prepara bullint 400 grms de sucre amb
250 ml. d’aigua, amb aquestes quantiats ens en sortirà molt, però es conserva
bé a la nevera)
Melemlada de maduixa
Preparació:
Pel massapà base:
Pel massapà base:
Barregem l’ametlla, el sucre i la ratlladura de llimona. Hi anem afegint
l’aigua i anem amassant bé fins a obtenir un massapà ben fi. Deixem a la nevera
unes hores (fins i tot d’un dia per l’altre). Dividim el massapà en tantes
parts com gustos vulguem fer i comencem a fer les nostres boletes dolçes.
Acabats:
Pels de pinyons:
Fem un cilindre llarg i prim i el tallem a trossos petits de la mateixa mida
(d’uns 12g), després fem una boleta amb cada trosset.
En un vol, barregem els 200g de pinyons amb 20g de rovell d’ou i 20g d’almívar
TPT (amb l’almívar la barreja és més enganxosa i els pinyons s’enganxaran).
Per arrebossar les boletes de pinyons, agafem un grapat generós de pinyons amb
la mà i pressionem la boleta entre les dues mans fent moviments rotatius per
tal que s’enganxin els pinyons.
Els posem a la safata de forn preparats per coure’ls. Just abans de ficar-los
al forn, els tornem a pintar amb la barreja de rovell i almívar.
Per coure’ls els posem al forn 5 minutets a 250º. Vigilem
que quedin dauradets.
Per aconseguir que brillin més quan surten del forn
els pintem amb almívar.
Pels d’ametlla:
Com els de pinyons.
Pels de xocolata:
Agafem la massa que hem reservat per aquest gust i hi barrregem cacao en pols
al gust. Jo n’hi afegeixo una mica i vaig provant la massa fins que tenen el
gust que vull. Prometo mirar la quantitat que poso per a pròximes vegades!
Les arreboseu amb sucre glass. Recordeu que sabrem que
estan cuits quan el sucre glass s’esqueri una mica.
Pels de maduixa:
Fem boletes amb la massa que haviem reservat, les
aixafem una miqueta i posem una culleradeta de melmelada o pasta de sabor i tanceu la boleta, ja
sabeu on les podeu trobar My Lovely Food.
Les arreboseu amb sucre glass. Recordeu que sabrem que
estan cuits quan el sucre glass s’esqueri una mica, de la mateixa manera que
els de xocolata.
Si voleu provar més sabors podeu mirar la recepta
original de la Gemma.
Només us deixo un parell de consells que he anat
observant amb els anys de pràctica:
- Cogeu cada gust per separat! Sinó pot ser un desastre...
- Els panellets es poden congelar i anar-los gastant a poc a poc. Els treiem uns 20 min. abans i semblen acabats de fer.
Apa doncs, encara que sigui una festa religiosa no hem de perdre l'oportunitat de cuinar!!!!