viernes, 1 de noviembre de 2013

Panellets


Aquesta recepta m’encanta, cada any m’agrada més fer panellets. Són super fàcils de preparar i queden realment precisosos. La primera vegada que els vaig fer, ho vaig fer amb la recepta de la Gemma. Ara segeuixo utilitzant aquesta recepta perquè el cert és que és quasi perfecta.




Espero que us animeu en veure que bonics que queden i bons!!! Aquí teniu la recepta.

Ingredients:

1000 grms. de farina d’ametlla
750 grms. de sucre
Pell ratllada d’una llimona
150 ml. d’aigua
200 grms. de pinyons
200 grms. de granet d’ametlla
Cacao  en pols (Jo la compro a  My Lovely FooSucre glass
Rovell d’ou
Almívar TPT (es prepara bullint 400 grms de sucre amb 250 ml. d’aigua, amb aquestes quantiats ens en sortirà molt, però es conserva bé a la nevera)
Melemlada de maduixa

Preparació:

Pel massapà base:


Barregem l’ametlla, el sucre i la ratlladura de llimona. Hi anem afegint l’aigua i anem amassant bé fins a obtenir un massapà ben fi. Deixem a la nevera unes hores (fins i tot d’un dia per l’altre). Dividim el massapà en tantes parts com gustos vulguem fer i comencem a fer les nostres boletes dolçes.



Acabats:

Pels de pinyons:


Fem un cilindre llarg i prim i el tallem a trossos petits de la mateixa mida (d’uns 12g), després fem una boleta amb cada trosset.

En un vol, barregem els 200g de pinyons amb 20g de rovell d’ou i 20g d’almívar TPT (amb l’almívar la barreja és més enganxosa i els pinyons s’enganxaran).

Per arrebossar les boletes de pinyons, agafem un grapat generós de pinyons amb la mà i pressionem la boleta entre les dues mans fent moviments rotatius per tal que s’enganxin els pinyons.
Els posem a la safata de forn preparats per coure’ls. Just abans de ficar-los al forn, els tornem a pintar amb la barreja de rovell i almívar.

Per coure’ls els posem al forn 5 minutets a 250º. Vigilem que quedin dauradets.
Per aconseguir que brillin més quan surten del forn els pintem amb almívar.

Pels d’ametlla:


Com els de pinyons.





Pels de xocolata:


Agafem la massa que hem reservat per aquest gust i hi barrregem cacao en pols al gust. Jo n’hi afegeixo una mica i vaig provant la massa fins que tenen el gust que vull. Prometo mirar la quantitat que poso per a pròximes vegades!

Les arreboseu amb sucre glass. Recordeu que sabrem que estan cuits quan el sucre glass s’esqueri una mica.



Pels de maduixa:
Fem boletes amb la massa que haviem reservat, les aixafem una miqueta i posem una culleradeta de melmelada o pasta de sabor i tanceu la boleta, ja sabeu on les podeu trobar My Lovely Food.
Les arreboseu amb sucre glass. Recordeu que sabrem que estan cuits quan el sucre glass s’esqueri una mica, de la mateixa manera que els de xocolata.

Si voleu provar més sabors podeu mirar la recepta original de la Gemma.



Només us deixo un parell de consells que he anat observant amb els anys de pràctica:

  • Cogeu cada gust per separat! Sinó pot ser un desastre...
  • Els panellets es poden congelar i anar-los gastant a poc a poc. Els treiem uns 20 min. abans i semblen acabats de fer.
Apa doncs, encara que sigui una festa religiosa no hem de perdre l'oportunitat de cuinar!!!!