miércoles, 4 de diciembre de 2013

Cupcakes de vainilla amb frosting de mascarpone i maduixa

Bon dia!
Avui us porto una recepta super bona i fàcil de fer. El cupcake és de vainilla súper senzill. He extret la recepta del cupcake del bloc Objectivo: cupcake perfecto, de l'Alma. Jo n'he fet la meitat i he decidit fer servir dos ous en comptes d'un. La veritat és que aquesta és una de les meves pàgines de referència, tot el que fa sempre funciona i està boníssim!!!


 Ingredients per 6-8 cupcakes: 
Per la massa:
62 grms. de mantega a temperatura ambient
100 grms. sucre normal
100 grms. de farina.
1 cullerada petita de llevat
2 ous
1 cullerada d’extracte de vainilla

Per a la crema de formatge:
40 grms. De mantega
40 grms. Sucre glas
160 grms. De mascarpone
1 cullerada de pasta de maduixa (ja sabeu, la podeu trobar a My lovely food)

Decoració:
Fondant blanc per fer els flocs de neu.
Tallador forma de flocs.
Purpurina perla.
  
Preparació:
1. Barregem la mantega i el sucre amb la batedora elèctrica.
2.Quan tenim una massa suau i homogènia i afegim els ous d'un en un.
3. A continuació i afegim els ingredients secs barrejats: farina i  lleva.
4. Per últim, afegim la pell de la llimona.
5. Emplenem les càpsules fins la meitat. Recordeu posar-los en un motlle dur perquè quedin més bonics. 
6. Posem al forn durant uns 14-15 minuts a 180-200 graus (si feu minicupacakes amb 8 minuts haurien d’estar de sobres). Recordeu comprovar sempre l'estat de cocció amb un ganivet o un punxo.
7. Quan esta, el deixem refredar i reservem.

  
Per fer la crema de formatge:
1. Batem la mantega i el sucre glas.
2. Quan tenim una pasta homogènia, afegim el formatge, que ha d’estar fred.
3. Afegim la pasta de maduixa.

Per fer la decoració:
1. Fem els flocs de neu i els deixem secar una mica.
2. Amb un pinzell gran (jo utilitzo una “brocha”  de posar coloret, nova!) empolsem una mica de purpurina perla per donar color.

  
Per muntar:
1. Posem la crema de formatge en una màniga pastissera amb una broqueta de boca llisa i ample.
2. Fem el dibuix que més ens agradi.
3. Quan ja ho tenim posem una mica de pasta de maduixa i a sobre el floc de neu per decorar i llestos!
  


Bon profit!

Cupcakes de vainilla con frosting de mascapone y fresa

Buenos día!

Ayer por la tarde estaba bien agobiada, así que me puse a hacer cupcakes. Hice de dos clases diferentes, pero hoy os voy a explicar los de limón i merengue italiano. El cupcake es del bloc Objectivo: cupcake perfecto, de l'Alma. Yo hice la mitad y decidí hacer servir dos huevos en vez de uno.


Ingredientes para 6-8 cupcakes: 
Para la massa:
62 grms. de mantequilla a temperatura ambiente
100 grms. De azúcar normal
100 grms. De harina.
1 cucharada pequeña de levadura
2 huevos
1 cucharada de extracto de vainilla

Para el merengue:
160 gmrs. mascarpone
40 grms. Azúcar glas
40 grms. de mantequilla
1 cucharada de pasta de fresa (yo la compro en My lovely Food)

Decoración:
Fondant blanco para los copos de nieve.
Cortador con forma de copo.
Purpurina perla.


Preparación:
1. Mezclamos la mantequilla con el azúcar con la batidora eléctrica.
2. Cuando tenemos una masa suave y homogénea, añadimos los huevos de uno en uno.
3. A continuación, añadimos los ingredientes secos mezclados: harina y levadura.
4. Por último, añadimos la piel del limón.
5. Llenamos las capsulas hasta la mitad. Recordar ponerlo en un molde duro para cupcakes, así quedaran más bonitos.
5. Ponemos al horno durante 14-15 minutos a 180-200 grados. Recordar comprobar siempre el estado de cocción con un cuchillo o pincho. Si decidís hacer minicupcakes con 8 minutos deberían estar cocidos.
6. Cuando esta cocido, lo dejamos enfriar y reservamos.


Para hacer la crema de queso:
1. Mezclamos la mantequilla y el azúcar glas.
2. Cuando ya tenemos una pasta homogénea, añadimos el queso, que tiene que estar frío.
3. Añadimos la pasta de fresa. 


Para hacer la decoración:
1. Hacemos la margarita y la dejamos secar un poco.
2. Hacemos las volitas de colores y las aplastamos con el dedo sobre la margarita. Nuestras huellas dactilares le darán un poco de textura.

3. Con un pincel grande (yo utilizo una brocha de colorete, nueva!) empolvamos un poco de purpurina dorada para dar color. 

Para montar:
1. Ponemos la crema de queso en una manga pastelera con una boquilla de boca lisa y ancha. Ponemos una cantidad bonita de merengue.
2. Hacemos la decoración que más nos guste..
3. Cuando ya esta ponemos un poco de pasta de fresa y el copo de nieve encima para decorar y listo!!


Buen provecho!