lunes, 7 de octubre de 2013

Coca de Sant Joan


Aquesta és una recepta imprescindible cada any. La famosa coca de Sant Joan, és tan senzilla com això:


Ingredients:

560 grms. Farina de força
120 grms. Sucre
15 grms. Sal
80 grms. De llevat de flaquer
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta d’aigua d’Azahara
140 grms. De mantega
La ratlladura d’una llimona
La ratlladura d’una taronja
5 ous
110 ml. Aigua
50 grms. Pinyons
50 grms. Fruita confitada

Massa mare:

240 grms. Farina de força
5 grms. llevat de flequer
145 ml. d’aigua

Preparació:

El primer que hem de fer és la massa mare. Per fer-ho abocarem la farina en un bol, el llevat i la mantega a temperatura ambient. Anirem amassant a poc a poc i afegint-hi l’aigua, també a poc a poc i sense deixar d’amassar.
Quan sigui una massa homogènia la tapem amb film i la deixem reposar unes dues hores, més o menys fins que tripliqui el seu volum.

Una vegada la tenim a punt la col·loquem en un recipient més gran i afegim la farina, el sucre, el llevat, la sal, la canyella, l’aigua d’azahar, la mantega, les ratlladures de llimona i taronja i 4 ous. Amassem a mà, si cal podem anar-hi afegint una mica d’aigua per tal d’aconseguir una massa homogènia, aquest procés pot trigar uns 30 minuts ( així que prepareu bé els braços).

Talla la massa en quatre porcions i estira-les amb un rotllo de fusta o silicona, si poses una mica de farina sobre el mormol no s’enganxarà!  
Quan tenen la forma que tu desitges les poses en una safata per a forn coberta amb paper vegetal, deixa-les fermentar uns 30 minuts.

Per acabar pinta-les amb l’ou que et quedava decora amb els pinyons i les fruites confitades i poseu tot al forn durant 10 minuts a 210º. Com sempre comprova que estigui quita amb un punxo abans de retirar-la del forn. 

Bon profit i bona revetlla!!!!!