jueves, 19 de septiembre de 2013

Pastís sacher xoco negra i blanca amb cobertura de fondant


Bé, aquest és un pastís de fa temps, però com que va ser el primer que vaig fer amb fondant he volgut explicar-vos i ensenyar-vos la meva experiència!

Vaig fer un pastís de dues altures, el de sota era un sacher normal i el de sobre un "sacher de xocolata blanca". Com heu vist ho he posat entre cometes perquè no tinc clar que se'n digui sacher.

Us deixo les receptes dels dos pastissos i del fondant, que en aquest cas estava fent amb nubes blanques i roses de la marca Haribo.

Sacher xocolata negra

Ingredients:

175 grms. Sucre
175 grms. Mantega
7 ous
175 grms. Xocolata negra
50 grms. Ametlles mòltes
100 grms. Farina
Melmelada d’albercoc.

Per a la cobertura:

150 grms. Xocolata de cobertura (jo faig servir la Nestlé postres)
2 cullerades de mantega, uns 75 grms.
4 cullerades de nata líquida.

Preparació:

En el meu cas ho he fet amb la màquina amassadora.
Pre-escalfem el forn 250º.
Primer treballem la mantega (en reservem una mica per fondre la xocolata) i el sucre fins que quedi ben incorporat i cremós. Després afegim els ous d’un en un, no posem el següent fins que el primer no està totalment barrejat.
Fonem la xocolata amb la mantega al bany maria i reservem.
Afegim les ametlles a la barreja que estàvem preparant. Tamisem la farina i també l’anem incorporant a poc a poc, per últim i tirem la xocolata i deixem la que la màquina treballi la massa uns minuts.
Fórem el motlle amb mantega i farina, tallem un cercle de paper vegetal ( de la mateixa mida que el motlle) i hi aboquem la nostra massa.
Posem el pastís al forn durant 10-15 minuts a 250º i després baixem la temperatura a 200º durant 30 minuts més. Sabrem que el nostre pastís està cuit quan en punxar-lo amb un ganivet aquest surti completament net.

Quan està cuit el trèiem i el deixem refredar sobre d’una reixa. Quan s’hagi refredat el tallem en dos peces i el farcim amb la melmelada d’albercoc.
Per preparar la cobertura poseu la xocolata i la mantega al bany maria, quan esta tot fos i ben barrejat i afegim la nata líquida.
Per abocar la cobertura tornem a col·locar el pastís sobre de la reixa i aboquem la cobertura. Hem de tenir en compte que ha de tenir una temperatura adequada, si esta molt calenta ens quedarà una capa massa fina i no serà lluenta, si esta massa freda no s’escamparà prou bé i per tant tampoc ens quedarà bonic.  Jo us recomano que aneu provant la consistència amb una cullera, quan la xocolata caigui sobre de la resta de xocolata i trigui uns dos o tres segons en desaparèixer podria esta a punt.


“Sacher xocolata blanca”

Ingredients:

90 grms. Sucre
90 grms. Mantega
4 ous
90 grms. Xocolata blanca
25 grms. Ametlles mòltes
50 grms. Farina
Melmelada de maduixa

Per a la cobertura:

250 grms. Xocolata de cobertura blanca, si no en teniu podeu fer servir xocolata blanca normal.
2 cullerades de mantega, uns 75 grms.
125 ml. de nata líquida.


Preparació:

En el meu cas ho he fet amb la màquina amassadora.
Pre-escalfem el forn 250º.
Primer treballem la mantega (en reservem una mica per fondre la xocolata) i el sucre fins que quedi ben incorporat i cremós. Després afegim els ous d’un en un, no posem el següent fins que el primer no està totalment barrejat.
Fonem la xocolata amb la mantega al bany maria i reservem.
Afegim les ametlles a la barreja que estàvem preparant. Tamisem la farina i també l’anem incorporant a poc a poc, per últim i tirem la xocolata i deixem la que la màquina treballi la massa uns minuts.
Fórem el motlle amb mantega i farina, tallem un cercle de paper vegetal ( de la mateixa mida que el motlle) i hi aboquem la nostra massa.
Posem el pastís al forn durant 10-15 minuts a 250º i després baixem la temperatura a 200º durant 30 minuts més. Sabrem que el nostre pastís està cuit quan en punxar-lo amb un ganivet aquest surti completament net.

Quan està cuit el trèiem i el deixem refredar sobre d’una reixa. Quan s’hagi refredat el tallem en dos peces i el farcim amb la melmelada de maduixa.

Per preparar la cobertura poseu la xocolata i la nata líquida al bany maria, quan esta tot fos i ben barrejat i afegim la mantega per donar una mica de lluentor a la barreja.  
Per abocar la cobertura tornem a col·locar el pastís sobre de la reixa i aboquem la cobertura. Hem de tenir en compte que ha de tenir una temperatura adequada, si esta molt calenta ens quedarà una capa massa fina i no serà lluenta, si esta massa freda no s’escamparà prou bé i per tant tampoc ens quedarà bonic.  Jo us recomano que aneu provant la consistència amb una cullera, quan la xocolata caigui sobre de la resta de xocolata i trigui uns dos o tres segons en desaparèixer podria esta a punt. Heu de tenir en compte que treballar amb xocolata blanca és més difícil que amb la xocolata normal, així que preneu paciència!



Fondant de nubes

Ingredients:

Nubes de la marca haribo
Sucre glass
Colorant

Per preparar aquest fondant hem d’agafar el pes de nubes que ens sembli adient. Més o menys un 80 grms per fer una capa fina que tapi un pastís de 18 cm. de diàmetre.
Fonem les nubes al microones, per fer-ho les esqueixem amb una mica d’aigua i les anem escalfant a tongades de 30 segons a una temperatura baixa.
Quan ja s’han fos i afegim el doble de sucre glass, al principi podem barrejar amb una cullera, quan veiem que ja no s’enganxa tant o comencem a amassar a mà.
L’últim pas és tenyir-ho del color que vulguem. Penseu que si fonem nubes blanques podrem aconseguir qualsevol color, si les barregem amb les roses només podrem aconseguir diferents tonalitats d’aquest color.

Aquest és el resultat final del meu petit experiment amb fondant, espero que us animeu a provar-ho. Ah! Penseu que aquest fondant és molt dolç, té gust a nubes, però súper dolça, així que esteneu molt bé la massa per fer-la el més fina possible. 


Cumpleaños Tània II - Hello Kitty

Para el aniversario de la Tània, una niña muy especial para mi, me decidí a probar con el fondant. Todo y que el resultado no era malo queda mucho por aprender!







El pastel es una mousse de chocolate cubierata con un ganaché espeso.

Ingredientes:
150 grams galletas
150 grams mantequilla
200 ml. nata
200 gr. de chocolate
50 grms de mantequilla
2 huevos
2 cucharadas de azúcar

Ingredients ganaché:

250 ml. nata para montar
250 chocolate de cobertura

Fondant para cubrir


Preparación:

Para la mousse:
Fundimos la mantequilla y la trituramos con las galletas para hacer la base. Lo ponemos dentro del molde y prensamos bien. Reservamos.
Por otro lado, fundimos el chocolate al baño maría con la mantequilla. Reservamos.
Montamos la nata y las claras de huevo por separado. Reservamos.
Mezclamos el chocolate, el azúcar y las yemas de huevo. A continuación añadimos la nata montada. Es importante hacerlo con movimientos envolventes y suaves con una cuchara de madera. Por último, añadimos las clara de huevo a punto de nieve. 
Ponemos la mousse sobre la base y dejamos enfirar en la nevera.

Para el ganaché:
Ponemos la nata en un cazo, cuando hierva lo retiramos del fuego y añadimos el chocolate. Removemos hasta que se funda todo y quede homogéneo.

Cuando la mouse esta muy fría le echamos el chocolate por encima y lo ponemos en seguida en la nevera, sino la mouse se fundirá.

Cuando la cobertura se haya endurecido ya podemos cubrir con el fondant.
Para hacerlo yo seguí estos pasos:
1.Cubrir con una capa fina de fondant rosa.
2. Hacer una plantilla con la cara de la Hello Kity y recortarla en fondant. Colocamos donde nos guste más.
3. Decoramos con un poco de glasa real o con los bolígrafos de magi que venden en el supermercado.






Como veis no tengo muchas fotografías del procesos  Aun no me había decidido a hacer el blog. Espero ir mejorando.

Buen provecho!