Bé, aquest és un pastís de fa temps,
però com que va ser el primer que vaig fer amb fondant he volgut explicar-vos i
ensenyar-vos la meva experiència!
Vaig fer un pastís de dues altures, el de sota era un sacher normal i el de
sobre un "sacher de xocolata blanca". Com heu vist ho he posat entre
cometes perquè no tinc clar que se'n digui sacher.
Us deixo les receptes dels dos pastissos i del fondant, que en aquest cas
estava fent amb nubes blanques i roses de la marca Haribo.
Sacher xocolata negra
Ingredients:
175 grms. Sucre
175 grms. Mantega
7 ous
175 grms. Xocolata negra
50 grms. Ametlles mòltes
100 grms. Farina
Melmelada d’albercoc.
Per a la cobertura:
150 grms. Xocolata de cobertura (jo
faig servir la Nestlé postres)
2 cullerades de mantega, uns 75 grms.
4 cullerades de nata líquida.
Preparació:
En el meu cas ho he fet amb la màquina
amassadora.
Pre-escalfem el forn 250º.
Primer treballem la mantega (en reservem
una mica per fondre la xocolata) i el sucre fins que quedi ben incorporat i
cremós. Després afegim els ous d’un en un, no posem el següent fins que el
primer no està totalment barrejat.
Fonem la xocolata amb la mantega al
bany maria i reservem.
Afegim les ametlles a la barreja que estàvem
preparant. Tamisem la farina i també l’anem incorporant a poc a poc, per últim
i tirem la xocolata i deixem la que la màquina treballi la massa uns minuts.
Fórem el motlle amb mantega i farina,
tallem un cercle de paper vegetal ( de la mateixa mida que el motlle) i hi
aboquem la nostra massa.
Posem el pastís al forn durant 10-15
minuts a 250º i després baixem la temperatura a 200º durant 30 minuts més.
Sabrem que el nostre pastís està cuit quan en punxar-lo amb un ganivet aquest
surti completament net.
Quan està cuit el trèiem i el deixem
refredar sobre d’una reixa. Quan s’hagi refredat el tallem en dos peces i el
farcim amb la melmelada d’albercoc.
Per preparar la cobertura poseu la
xocolata i la mantega al bany maria, quan esta tot fos i ben barrejat i afegim
la nata líquida.
Per abocar la cobertura tornem a
col·locar el pastís sobre de la reixa i aboquem la cobertura. Hem de tenir en
compte que ha de tenir una temperatura adequada, si esta molt calenta ens quedarà
una capa massa fina i no serà lluenta, si esta massa freda no s’escamparà prou
bé i per tant tampoc ens quedarà bonic. Jo us recomano que aneu provant la
consistència amb una cullera, quan la xocolata caigui sobre de la resta de
xocolata i trigui uns dos o tres segons en desaparèixer podria esta a punt.
“Sacher xocolata blanca”
Ingredients:
90 grms. Sucre
90 grms. Mantega
4 ous
90 grms. Xocolata blanca
25 grms. Ametlles mòltes
50 grms. Farina
Melmelada de maduixa
Per a la cobertura:
250 grms. Xocolata de cobertura blanca,
si no en teniu podeu fer servir xocolata blanca normal.
2 cullerades de mantega, uns 75 grms.
125 ml. de nata líquida.
Preparació:
En el meu cas ho he fet amb la màquina
amassadora.
Pre-escalfem el forn 250º.
Primer treballem la mantega (en reservem
una mica per fondre la xocolata) i el sucre fins que quedi ben incorporat i
cremós. Després afegim els ous d’un en un, no posem el següent fins que el
primer no està totalment barrejat.
Fonem la xocolata amb la mantega al
bany maria i reservem.
Afegim les ametlles a la barreja que estàvem
preparant. Tamisem la farina i també l’anem incorporant a poc a poc, per últim
i tirem la xocolata i deixem la que la màquina treballi la massa uns minuts.
Fórem el motlle amb mantega i farina,
tallem un cercle de paper vegetal ( de la mateixa mida que el motlle) i hi
aboquem la nostra massa.
Posem el pastís al forn durant 10-15
minuts a 250º i després baixem la temperatura a 200º durant 30 minuts més.
Sabrem que el nostre pastís està cuit quan en punxar-lo amb un ganivet aquest
surti completament net.
Quan està cuit el trèiem i el deixem
refredar sobre d’una reixa. Quan s’hagi refredat el tallem en dos peces i el
farcim amb la melmelada de maduixa.
Per preparar la cobertura poseu la
xocolata i la nata líquida al bany maria, quan esta tot fos i ben barrejat i
afegim la mantega per donar una mica de lluentor a la barreja.
Per abocar la cobertura tornem a
col·locar el pastís sobre de la reixa i aboquem la cobertura. Hem de tenir en
compte que ha de tenir una temperatura adequada, si esta molt calenta ens quedarà
una capa massa fina i no serà lluenta, si esta massa freda no s’escamparà prou
bé i per tant tampoc ens quedarà bonic. Jo us recomano que aneu provant la
consistència amb una cullera, quan la xocolata caigui sobre de la resta de
xocolata i trigui uns dos o tres segons en desaparèixer podria esta a punt. Heu
de tenir en compte que treballar amb xocolata blanca és més difícil que amb la xocolata
normal, així que preneu paciència!
Fondant de nubes
Ingredients:
Nubes de la marca haribo
Sucre glass
Colorant
Per preparar aquest fondant hem d’agafar
el pes de nubes que ens sembli adient. Més o menys un 80 grms per fer una capa
fina que tapi un pastís de 18 cm. de diàmetre.
Fonem les nubes al microones, per
fer-ho les esqueixem amb una mica d’aigua i les anem escalfant a tongades de 30
segons a una temperatura baixa.
Quan ja s’han fos i afegim el doble de
sucre glass, al principi podem barrejar amb una cullera, quan veiem que ja no s’enganxa
tant o comencem a amassar a mà.
L’últim pas és tenyir-ho del color que
vulguem. Penseu que si fonem nubes blanques podrem aconseguir qualsevol color,
si les barregem amb les roses només podrem aconseguir diferents tonalitats d’aquest
color.
Aquest és el resultat final del meu
petit experiment amb fondant, espero que us animeu a provar-ho. Ah! Penseu que
aquest fondant és molt dolç, té gust a nubes, però súper dolça, així que
esteneu molt bé la massa per fer-la el més fina possible.