domingo, 17 de noviembre de 2013

Martina i Bruna I

Bon dia!!!!

Avui recopero una recepta de fa uns dies. És una base se pastís molt espongos, un pa de pessic super tendre. El trobo ideal per a nens. No és gaire dolç i no enfalaga gens. En aquest cas havia de preparar dos pastissos per a unes bessones. Aquest va ser el resutlat.


 Ingredients:
240 grms. Farina
240 grms. Sucre
6 ous
1 paquet royal
Ratlladura de llimona

Preparació: 
1. Barregem el sucre i els rovells dels ous amb la batedora elèctrica fins que tinguem una massa suau i homogènia.

2. A continuació i afegim la farina, el Royal i la ratlladura de llimona.  

3. Per últim, afegim les clares muntades a punt de neu.

4. El motllo ha d'estar encamisat. Untat en mantega i farina i amb un cercle de paper de forn a la base.

5. Posem al forn durant uns 25-30 minuts a 220 graus. Recordeu comprovar sempre l'estat de cocció amb un ganivet o un punxo. Quan esta, el deixem refredar i el tallem en tres pisos. 


Aquesta quantitat de massa és adequada per un pastís de 24 cm de diàmetre. 

Pel pastís de la Bruna vaig fer una cobertura amb ganaché de xocolata i docracions amb fondant.


El ganaché es prepara amb 200 ml de nata líquida i 200 grms. de xocolata de cobertura.
1. Posem la nata al foc fins que bulli.
2. ho retirem del foc i afegim la xocolata. 
3. Barregem fins obtenir una xocolata homogènia. 

Ja podem cobrir el pastís. Si volem podem posar-hi dues capes, així el resultat és més bonic. 


Per fer les estrelles vaig utilitzar uns talladors de diferents mides d'aquesta forma. Hem de posar la més gran com a base, posar-hi el pal que les aguantarà i després enganxar-hi les altres dues a sobre. Ho podem fer amb estrelles o amb qualsevol altre forma. 
Abans de col·locar-les al pastís es millor deixar que s'assequin bé, sinó cauran o perdran la forma. 


Pel pastís de la Martina vaig decidir crear un jardí amb floretes i marietes. Com que no volien gaire fondant, en aquest cas, vaig fer un pa de pessic senzill, sense cap cobertura. Només pa de pessic de llimona. Per sobre hi vaig posar sucre glass tenyit de color verd perquè simulés la gespa. 


Per fer les floretes vaig utilitzar un tallador amb expulsor, per fer la resta de decoracions vaig utilitzar fondant tenyit. El fondant que utilitzo sempre és el Satin Ice amb gust de vainilla, que podeu comprar a My Lovely Food.


Espero que us hagi agradat i bon profit!

Martina y Bruna I

Buenos días!!!

Hoy recupero una receta de hace unos días. Es una pase de pastel muy esponjoso, un bizcocho súper tierno. Lo encuentro genial para niños. No es muy dulce y por esto, no hincha nada. En este caso tenía que preparar dos pasteles para unas gemelas. Este fue el resultado.

  

 Ingredientes:
240 grms. harina
240 grms. Azúcar
6 huevos
1 paquete de royal
Ralladura de limón

Preparación: 

1. Mezclamos el azúcar con las yemas de los huevos hasta que tengamos una masa homogénea. Utilizamos la batidora eléctrica.

2. A continuación añadimos la harina, el royal i la ralladura del limón.

3. Por último, añadimos las claras de huevo a punto de nieve.

4. El molde ha de estar forado. Untado con mantequilla i harina, por último, colocamos un círculo de papel de horno en la base.

5. Lo ponemos al horno durante 25-30 minutos a 220 grados. Recordar comprobar siempre el estado de cocción con un cuchillo o pincho. Cuando esta liso lo dejamos enfriar i lo cortamos, si queremos rellenar-lo.

Esta cantidad de masa es adecuada para un molde de 22-24 centímetros de diámetro.


Para el pastel de Bruna hice una cobertura de ganaché de chocolate negro y decoraciones de fondant.
  


El ganaché se prepara con 200 ml de nata líquida y 200 grms. de chocolate de cobertura.
1. Ponemos la nata al fuego hasta que hierva.
2. Lo retiramos del fuego y añadimos el chocolate. 
3. Mezclamos hasta obtener un chocolate homogéneo.

Ya podemos cubrir el pastel. Si queremos podemos hacer dos capas, así quedará más bonito y fino.


Para hacer las estrellas utilice unos cortadores de diferentes medidas con esa forma. Tenemos que poner la más grande en la pase, luego ponemos el palo que claváremos en el pastel i enganchamos las más pequeñas encima. Estas decoraciones la podemos hacer con cualquier otra forma.
 Antes de colocarlas en el pastel es mejor dejar que se sequen bien, uno o dos días, sino se caerán o perderán la forma.  




Para el pastel de Martina decidí crear un jardín con florecillas y mariquitas. Como no querían mucho fondant en este caso hice un bizcocho sencillo sin ningún tipo de cobertura. Solo bizcocho de limón, encima puse azúcar glas teñido de color verde para que simulase hierba.



Para hacer las flores utilice un cortador con expulsor, para el resto de decoraciones utilice fondant teñido de diferentes colores. El fondant que utilizo siempre es el Satin Ice con gusto a vainilla, lo podéis comprar en My Lovely Food.




Espero que os guste y buen provecho!