domingo, 17 de noviembre de 2013

Martina i Bruna I

Bon dia!!!!

Avui recopero una recepta de fa uns dies. És una base se pastís molt espongos, un pa de pessic super tendre. El trobo ideal per a nens. No és gaire dolç i no enfalaga gens. En aquest cas havia de preparar dos pastissos per a unes bessones. Aquest va ser el resutlat.


 Ingredients:
240 grms. Farina
240 grms. Sucre
6 ous
1 paquet royal
Ratlladura de llimona

Preparació: 
1. Barregem el sucre i els rovells dels ous amb la batedora elèctrica fins que tinguem una massa suau i homogènia.

2. A continuació i afegim la farina, el Royal i la ratlladura de llimona.  

3. Per últim, afegim les clares muntades a punt de neu.

4. El motllo ha d'estar encamisat. Untat en mantega i farina i amb un cercle de paper de forn a la base.

5. Posem al forn durant uns 25-30 minuts a 220 graus. Recordeu comprovar sempre l'estat de cocció amb un ganivet o un punxo. Quan esta, el deixem refredar i el tallem en tres pisos. 


Aquesta quantitat de massa és adequada per un pastís de 24 cm de diàmetre. 

Pel pastís de la Bruna vaig fer una cobertura amb ganaché de xocolata i docracions amb fondant.


El ganaché es prepara amb 200 ml de nata líquida i 200 grms. de xocolata de cobertura.
1. Posem la nata al foc fins que bulli.
2. ho retirem del foc i afegim la xocolata. 
3. Barregem fins obtenir una xocolata homogènia. 

Ja podem cobrir el pastís. Si volem podem posar-hi dues capes, així el resultat és més bonic. 


Per fer les estrelles vaig utilitzar uns talladors de diferents mides d'aquesta forma. Hem de posar la més gran com a base, posar-hi el pal que les aguantarà i després enganxar-hi les altres dues a sobre. Ho podem fer amb estrelles o amb qualsevol altre forma. 
Abans de col·locar-les al pastís es millor deixar que s'assequin bé, sinó cauran o perdran la forma. 


Pel pastís de la Martina vaig decidir crear un jardí amb floretes i marietes. Com que no volien gaire fondant, en aquest cas, vaig fer un pa de pessic senzill, sense cap cobertura. Només pa de pessic de llimona. Per sobre hi vaig posar sucre glass tenyit de color verd perquè simulés la gespa. 


Per fer les floretes vaig utilitzar un tallador amb expulsor, per fer la resta de decoracions vaig utilitzar fondant tenyit. El fondant que utilitzo sempre és el Satin Ice amb gust de vainilla, que podeu comprar a My Lovely Food.


Espero que us hagi agradat i bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario