Bones!!
Avui m'he decidit a
fer un post sobre un cupcake que sempre triomfa!! És de xocolata amb xocolata.
Vaig extreure l’idea indicial del bloc de l’Alma, Objectivo cupcake perfecto,
però l’he anat modificant al meu gust.
Ingredients:
2 ous
140 grms. de sucre
115 grms. farina
120 grms. mantega
2 cullerades de cacao en pols
1 cullerada petita de llevat
1 cullerada de vainilla en pols
60-70 ml. llet
Per a la butercream:
90 grms. Mantega
70 grms. Cacao en pols
325 grms. Sucre glas
85 ml. llet
½ cullerada de vainilla
Per fer el cupcake:
1. Escalfem el forn a 180 graus.
2. Batem la mantega i el sucre fins
que quedi cremós. Farem servir la batedora elèctrica durant tot el procés.
3. Afegim els ous d’un a un.
4. A continuació afegim la meitat dels
ingredients secs: farina, llevat, cacao i vainilla.
5. Afegim la llet.
6. Aboquem la resta d’ingredients
secs.
7. Emplenem els motllos fins la meitat
i ho posem al forn 22-25 minuts o fins que surti el punxo net.
8. Deixem refredar en una reixa 5 minuts
i després desemmotllem, reservem.
Per fer la buttercream (la meva
preferida de llarg):
Barregem la mantega i el sucre glas.
Quan tenim una pasta homogènia i afegim la vainilla, la llet i el cacao, tornem
a barrejar fins que sigui una massa suau i sense grumolls. No té preu!
Posem la buttercream en una maniga pastissera i decorem amb la broqueta que més ens agradi.
Espero que us agradi molt i la feu
moltes vegades.
Bon profit!