viernes, 29 de noviembre de 2013

Cupcakes de llimona i merengue

Bon dia!
Ahir a la tarda estava ben atabalada, així que em vaig posar a fer uns cupcakes. En vaig fer de dos sabors diferents, avui us explico els de llimona i merengue italià. El cupcake és del bloc Objectivo: cupcake perfecto, de l'Alma. Jo n'he fet la meitat i he decidit fer servir dos ous en comptes d'un. 


 Ingredients per 6-8 cupcakes: 
Per la massa:
62 grms. de mantega a temperatura ambient
100 grms. sucre normal
100 grms. de farina.
1 cullerada petita de llevat
2 ous
La ratlladura de la pell d’una llimona

Per el merengue:
2 clares d’oou
60 grms. Sucre
20 grms aigua

Decoració:
Fondant blanc per les flors i de colors per la boleta del mig.
Tallador forma margarida.
Purpurina daurada.


 Preparació:
1. Barregem la mantega i el sucre amb la batedora elèctrica.
2.Quan tenim una massa suau i homogènia i afegim els ous d'un en un.
3. A continuació i afegim els ingredients secs barrejats: farina i  lleva.
4. Per últim, afegim la pell de la llimona.
5. Emplenem les càpsules fins la meitat. Recordeu posar-los en un motlle dur perquè quedin més bonics. 
6. Posem al forn durant uns 14-15 minuts a 180-200 graus (si feu minicupacakes amb 8 minuts haurien d’estar de sobres). Recordeu comprovar sempre l'estat de cocció amb un ganivet o un punxo.
7. Quan esta, el deixem refredar i reservem.



Per fer el merengue italià:
1. Muntem les clares a punt de neu.
2. Fem un xarop amb l’aigua i el sucre. Ha de quedar força espès.
3. L’afegim a les clares a punt de neu a poc a poc fent un filet, sense deixar de batre.


Per fer la decoració:
1. Fem la margarida i la deixem secar una mica.
2. Fem les boletes de colors i les aixafem amb el dit a sobre la margarida. Les nostres polsades dactilars li donaran una mica de textura.
3. Amb un pinzell gran (jo utilitzo una “brocha”  de posar coloret, nova!) empolsem una mica de purpurina daurada per donar color.

Per muntar:
1. Posem el merengue en una màniga pastissera amb una broqueta de boca llisa i ample. Posem una quantitat bonica de merengue.
2. Amb un cremador de gas torrem una mica el merengue.
3. Quan ja esta fred podem la nostra margarida per decorar i llestos!



Bon profit!

Cupcakes de limón y merengue

Buenos día!

Ayer por la tarde estaba bien agobiada, así que me puse a hacer cupcakes. Hice de dos clases diferentes, pero hoy os voy a explicar los de limón i merengue italiano. El cupcake es del bloc Objectivo: cupcake perfecto, de l'Alma. Yo hice la mitad y decidí hacer servir dos huevos en vez de uno.





Ingredientes para 6-8 cupcakes: 
Para la massa:
62 grms. de mantequilla a temperatura ambiente
100 grms. De azúcar normal
100 grms. De harina.
1 cucharada pequeña de levadura
2 huevos
La ralladura de la piel de un limón

Para el merengue:
2 claras d’huevo
60 grms. Azúcar
20 grms de agua

Decoración:
Fondant blanco para les flores y de colores para las volitas del medio.
Cortador con forma de margarita.

Purpurina dorada.


Preparación:
1. Mezclamos la mantequilla con el azúcar con la batidora eléctrica.
2. Cuando tenemos una masa suave y homogénea, añadimos los huevos de uno en uno.
3. A continuación, añadimos los ingredientes secos mezclados: harina y levadura.
4. Por último, añadimos la piel del limón.
5. Llenamos las capsulas hasta la mitad. Recordar ponerlo en un molde duro para cupcakes, así quedaran más bonitos.
5. Ponemos al horno durante 14-15 minutos a 180-200 grados. Recordar comprobar siempre el estado de cocción con un cuchillo o pincho. Si decidís hacer minicupcakes con 8 minutos deberían estar cocidos.
6. Cuando esta cocido, lo dejamos enfriar y reservamos.


Para hacer el merengue italiano:
1. Montamos la claras a punto de nieve.
2. Hacemos un jarabe con el agua y el azúcar. Tiene que quedar bastante espeso.
3. Añadimos el jarabe a las claras a punto de nieve haciendo un hilito. Es imprescindible no dejar de batir. 



Para hacer la decoración:
1. Hacemos la margarita y la dejamos secar un poco.
2. Hacemos las volitas de colores y las aplastamos con el dedo sobre la margarita. Nuestras huellas dactilares le darán un poco de textura.

3. Con un pincel grande (yo utilizo una brocha de colorete, nueva!) empolvamos un poco de purpurina dorada para dar color. 


Para montar:
1. Ponemos el merengue en una manga pastelera con una boquilla de boca lisa y ancha. Ponemos una cantidad bonita de merengue.
2. Con un quemador de gas tostamos un poco el merengue.
3. Cuando ya esta frío ponemos nuestra margarita para decorar y listo!!




Buen provecho!