viernes, 20 de diciembre de 2013

Cup cake - Sara

Bon dia!
El passat dissabte el meu home va anar a jugar un partit de rugby, i com mana la tradició van fer un bon tercer temps. En el seu equip s’han organitzat molt bé, cada jugador porta alguna cosa preparada de casa i així fan un pica pica ben complert.
Com no podia ser d’una altra manera, em va demanar cupcakes, així que em vaig posar mans a l’obra i ja que hi era en vaig fer uns quants més per donar als comerciants de Torroella, que feien una venta solidària de pastissos per recaudar fons per La Marató de TV3.

En vaig fer de dos sabors diferents, avui us explico els cupcakes-sara.
  

Ingredients per 6-8 cupcakes: 
Per la massa:
62 grms. de mantega a temperatura ambient
100 grms. sucre normal
100 grms. de farina.
1 cullerada petita de llevat
2 ous
1 cullerada gran de vainilla

Per la crema de mantega:
250grms de mantega
400grms de sucre + 125 grms d’aigua per fer el xarop. (D’aquest xarop només n’utilitzarem 125 grms)
1 cullerada de xarop de blat de moro(maiz)

Decoració i farcit:
Ametlles laminades.
Melmelada d'albercoc

Preparació:
1. Barregem la mantega i el sucre amb la batedora elèctrica.
2.Quan tenim una massa suau i homogènia i afegim els ous d'un en un.
3. A continuació i afegim els ingredients secs barrejats: farina i  lleva.
4. Per últim, afegim la pell de la llimona.
5. Emplenem les càpsules fins la meitat. Recordeu posar-los en un motlle dur perquè quedin més bonics. 
6. Posem al forn durant uns 14-15 minuts a 180-200 graus (si feu minicupacakes amb 8 minuts haurien d’estar de sobres). Recordeu comprovar sempre l'estat de cocció amb un ganivet o un punxo.
7. Quan esta, el deixem refredar i reservem.


Per fer la crema de mantenga:
1. Muntem la mantega amb una amassadora elèctrica, cal fer-ho durant uns 10 minuts o fins que quedi blanquinosa.
2. Mentre estem muntant la mantega fem el xarop. Per fer-ho posem el sucre, l’aigua i el xarop en una olleta, ho deixem a foc mig fins que arrenqui el bull. Després baixem el foc i ho deixem coure un parell de minuts més perquè quedi espès. Reservem.
3. Quan la mantega ja esta blanca i el xarop tebi li anem incorporant a poc a poc.

Per fer la decoració:
1. Torrem les ametlles al forn i reservem.

Per muntar:
1. Buidem una mica els cupcakes pel centre i ho farcim amb una mica de melmelada, tornem a tapar amb el tros de magdalena que havíem tret. 
2. Posem la crema de mantega en una màniga pastissera amb una broqueta de boca llisa i ample. Posem una quantitat bonica de crema fent una mena d’espiral.
3. Posem ametlles al voltant del cupcake, no per sobre, sinó al costa i ja els tenim aquí!




Bon profit!

Cupcakes sara

Buenos día!

El pasado sábado mi marido fue a jugar un partido de rugby, i como manda la tradición hicieron uno buen tercer tiempo. En su equipo se han organizado muy bien, cada jugador lleva alguna cosa preparada en casa i así hacen un picapica bien completo.
Como no podía ser de otra manera, me pidió unos cupckaes, así que me puse manos a la obra i ya que estaba hice unos cuantos de mas para dar a los comerciantes de Torroella, que hacían una venta solidaria de pasteles para recaudar fondos para La Marató de TV3.

Hice de dos sabores diferentes, hoy os explico los cupcakes-sara.



Ingredientes para 6-8 cupcakes: 
Para la massa:
62 grms. de mantequilla a temperatura ambiente
100 grms. De azúcar normal
100 grms. De harina.
1 cucharada pequeña de levadura
2 huevos
1 cucharada de vainilla

Para la crema de mantequilla:
250 grms. de mantequilla
400 grms. de azúcar i 125 grms de agua ( de este jarabe solo utilizáremos 125 grms.
1 cucharada de jarabe de maíz.

Decoración i relleno:
Almendras en láminas.
Mermelada de albaricoque.


Preparación:
1. Mezclamos la mantequilla con el azúcar con la batidora eléctrica.
2. Cuando tenemos una masa suave y homogénea, añadimos los huevos de uno en uno.
3. A continuación, añadimos los ingredientes secos mezclados: harina y levadura.
4. Por último, añadimos la piel del limón.
5. Llenamos las capsulas hasta la mitad. Recordar ponerlo en un molde duro para cupcakes, así quedaran más bonitos.
5. Ponemos al horno durante 14-15 minutos a 180-200 grados. Recordar comprobar siempre el estado de cocción con un cuchillo o pincho. Si decidís hacer minicupcakes con 8 minutos deberían estar cocidos.
6. Cuando esta cocido, lo dejamos enfriar y reservamos.


Para hacer la crema de mantequilla
1. Montamos la mantequilla con una amasadora eléctrica, hace falta batirla durante 10 minutos o hasta que quede blanca.
2. Mientras se bate la mantequilla prepararemos el jarabe. Para hacer-lo pondremos el azúcar, el agua y el jarabe en un cazo, lo dejaremos a fuego medio hasta que arranque a hervir. Después lo bajaremos y lo dejaremos cocer durante un par de minutos más para que quede espeso. Reservaremos.

Para hacer la decoración:
1. Tostamos las almendras al horno.

Para montar:
1. Vaciamos los cupcakes un poco por el centro, podemos sacar un poco de la magdalena con un descorazonador de manzanas. Rellenamos con un poco de la mermelada y volvemos a tapar.
2. Ponemos la crema de mantequilla en una manga pastelera con una boquilla de boca lisa y ancha. Ponemos una cantidad bonita de crema haciendo una espiral.
3. Ponemos las almendras a los lados del cupcake, no por encima, sino al lado y ya lo tenemos!



Buen provecho!