viernes, 20 de diciembre de 2013

Cup cake - Sara

Bon dia!
El passat dissabte el meu home va anar a jugar un partit de rugby, i com mana la tradició van fer un bon tercer temps. En el seu equip s’han organitzat molt bé, cada jugador porta alguna cosa preparada de casa i així fan un pica pica ben complert.
Com no podia ser d’una altra manera, em va demanar cupcakes, així que em vaig posar mans a l’obra i ja que hi era en vaig fer uns quants més per donar als comerciants de Torroella, que feien una venta solidària de pastissos per recaudar fons per La Marató de TV3.

En vaig fer de dos sabors diferents, avui us explico els cupcakes-sara.
  

Ingredients per 6-8 cupcakes: 
Per la massa:
62 grms. de mantega a temperatura ambient
100 grms. sucre normal
100 grms. de farina.
1 cullerada petita de llevat
2 ous
1 cullerada gran de vainilla

Per la crema de mantega:
250grms de mantega
400grms de sucre + 125 grms d’aigua per fer el xarop. (D’aquest xarop només n’utilitzarem 125 grms)
1 cullerada de xarop de blat de moro(maiz)

Decoració i farcit:
Ametlles laminades.
Melmelada d'albercoc

Preparació:
1. Barregem la mantega i el sucre amb la batedora elèctrica.
2.Quan tenim una massa suau i homogènia i afegim els ous d'un en un.
3. A continuació i afegim els ingredients secs barrejats: farina i  lleva.
4. Per últim, afegim la pell de la llimona.
5. Emplenem les càpsules fins la meitat. Recordeu posar-los en un motlle dur perquè quedin més bonics. 
6. Posem al forn durant uns 14-15 minuts a 180-200 graus (si feu minicupacakes amb 8 minuts haurien d’estar de sobres). Recordeu comprovar sempre l'estat de cocció amb un ganivet o un punxo.
7. Quan esta, el deixem refredar i reservem.


Per fer la crema de mantenga:
1. Muntem la mantega amb una amassadora elèctrica, cal fer-ho durant uns 10 minuts o fins que quedi blanquinosa.
2. Mentre estem muntant la mantega fem el xarop. Per fer-ho posem el sucre, l’aigua i el xarop en una olleta, ho deixem a foc mig fins que arrenqui el bull. Després baixem el foc i ho deixem coure un parell de minuts més perquè quedi espès. Reservem.
3. Quan la mantega ja esta blanca i el xarop tebi li anem incorporant a poc a poc.

Per fer la decoració:
1. Torrem les ametlles al forn i reservem.

Per muntar:
1. Buidem una mica els cupcakes pel centre i ho farcim amb una mica de melmelada, tornem a tapar amb el tros de magdalena que havíem tret. 
2. Posem la crema de mantega en una màniga pastissera amb una broqueta de boca llisa i ample. Posem una quantitat bonica de crema fent una mena d’espiral.
3. Posem ametlles al voltant del cupcake, no per sobre, sinó al costa i ja els tenim aquí!




Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario