miércoles, 25 de septiembre de 2013

Trufes de taronja i rom


Bona tarda, avui he volgut rescatar una recepta que vaig fer fa temps. Us la vull explicar perquè tot i que necessitem temps per fer fer-la és molt senzilla i ens poden ajudar els més petits.
Pot ser una bona manera de fer-los participar en les tasques de la cuina i passar una estona divertida amb ells. Així que, aquí teniu la recepta.




Ingredients:

400 grms. Xocolata de postres (jo faig servir el Nestlé)
1 ratlladura de taronja
275  ml. Nata líquida
100 grms. Mantega
50 ml. Rom
50 grms. sucre
Fideus de xocolata o cacau per decorar

Preparació:

Posem un bol al bany maria amb , 200 grms de xocolata, 50 grms. de mantega, la ratlladura de taronja i el rom, una vegada tenim una massa homogènia la podem en una safata i la refredem a la nevera durant 2 hores.
Quan la massa de la nevera ja té consistència és hora de donar-li forma, en aquest cas fem servir una cullereta per agafar porcions més o menys iguals, els donem la forma que desitgem i tornem a col·locar en una safata. Posem la safata a la nevera perquè agafin una mica de fred.
Posem un bol al bany maria amb 200 grms. de xocolata 50 grms de mantega i ho fonem, reservem.
Quan ja tenim les trufes o bombons freds els trèiem de la nevera i els banyem en la xocolata que havíem fos i reservat. Aquesta operació ha de ser ràpida perquè sinó se’ns desfarà. Tornem a posar a la nevera perquè la xocolata de cobertura quedi dura.
Muntem la nata líquida que ens sobrava (200ml.) posem sucre al gust, uns 50 grms és suficient pel meu gust.
Muntem els plats amb una mica de nata i la trufa/ bombó a sobre. Jo he posat una ració de tres unitats en forma de flor. Espero que us agradi.