jueves, 10 de octubre de 2013

Pastís "escac"



Bones!!! Aquest és un tipus de pastís que sempre m'intrigava. Per fi m'he decidit a provar-ho.


Necessitem fer dos tipus de pa de pèssic.

Pel de xocolata:
50grms. farina
50grms. de cacao pur
1/2 culleradeta de llevat
4 ous
100 grms. de sucre
50 grms. mantega

Preparació:
Barregem la farina, el cacao i el llevat (ingredients secs). Reservem.

A part, barregem els ous i la mantega, ho podem fer amb la batedora elèctrica. ha de quedar molt esponjos.
Sense deixar de batre afegim la meitat dels ingredients secs. Quant estan incorporats repetim l'operació.

Ho posem en un motlle de 19cm de diàmetre, al qual haurem posat mantega i farina. Ho posem al forn 25 minuts a 180 graus.

Pel de toffe:
110grms. farina
1 culleradeta de llevat
2 ous
50 grms. de sucre
50 grms. de sucre glass
110 grms. mantega
2 cullerades de pasta de toffe
2 cullerades de llet. 

Preparació:
Barregem la farina i el llevat (ingredients secs). Reservem.

A part, barregem el sucre i la mantega, ho podem fer amb la batedora elèctrica, ha de quedar molt esponjos. Anem afegint els ous d'un en un. Sense deixar de batre afegim els ingredients secs de manera alterna amb la llet i la pasta de toffe.

Ho posem en un motlle de 19cm de diàmetre, al qual haurem posat mantega i farina. Ho posem al forn 25 minuts a 180 graus.




Quan ja s'ha refredat els tallem a la mateixa altura.

Per preparar la butter cream: 
2 cullerades de toffe
200 grms. de mantega
200 grms. de sucre glass

Preparació:
Barregem la mantega i el sucre glass, quan és una pasta cremosa i afegim la pasta de toffe. 

1. Per muntar el pastís cal tallar els pans de pèssic amb cercles. 
                   

 2. Per unir-los alternem els cercles i els untem amb la butter cream.

 Per últim, els poseu un sobre l'altre i després ho cobrim amb ganache de xocolota. I aquí teniu el resultat!!!!! Boníssim.....









Bon profit!