Bon dia!! Aquest
pastís és un dels que més contenta estic. El vaig fer per l’aniversari de la
Txell, la meva princesa petita (la gran és la Tània). :)
Ingredients:
Ingredients: (recepta
extreta de my lovely food i modificada per mi)
100 grms. Farina
50 grms. Farina d’ametlla
225 grms. Sucre morè
2 ous
75 grms. Faves de
xocolata
100 ml de llet
1 + ½ culleradetes de
cacau en pols
1 cullerada petita de
royal
½ cullerada petita de
bicarbonat
500 grms. De melmelada
de gerds pel farcit.
Ganaché:
200 ml. nata líquida
300 grms. xocolata de cobertura
Fondant i colorants, vermell, negre, terracota, groc, taronja, altres colors per les lletres (lila, verd, grantane, rosa... )
Preparació:
1.
Barregem la mantega i el sucre amb la batedora elèctrica.
2. Quan
tenim una massa suau i homogènia i afegim els ous d'un en un.
3. A
continuació i afegim els ingredients secs barrejats: farina, farina d’ametlla,
llevat, cacau i bicarbonat.
4. Posem
la llet a bullir, quan estigui retirem del foc i afegim les faves de xocolata.
Reservem.
5.
Afegim a la massa anterior.
6. Posem
al forn durant uns 25-30 minuts a 180-200 graus. Recordeu comprovar sempre
l'estat de cocció amb un ganivet o un punxo. Quan esta, el deixem refredar i el
tallem en tres pisos.
Aquesta
quantitat de massa és adequada per un pastís de 20-22 cm de diàmetre.
Per
fer aquest pastís necessitem tres bases com aquesta.
Triturem
la melmelada i la passem pel colador perquè sigui més fina.
Per començar a muntar el pastís:
0. Cobrim la base de porexpan amb fondant, en aqeust cas jo he usat el blanc, però negre també pot quedar molt bé.
1. Apilem les tres bases, que prèviament haurem allista i
tallat en bases de la mateixa mida i gruix. Per fer-ho fem servir una serra de pastissos.
2. Apliquem una capa de melmelada entre els pisos.
3. Aboquem una capa de ganaché ben calent perquè faci la
primera capa i ho posem a la nevera. Deixem reposar 1 hora.
4. Quan el ganaché ja s’ha endurit ja podem disposar-nos
a cobrir amb una capa més densa de ganaché. El que havíem abocat al pastis s’haurà
endurit i el que ens havia sobrat tindrà una consistència més densa que ens permetrà
fer una capa més gruixuda al pastís.
Aprofitem per tapar les impureses o desperfectes del
propi pastis.
5. Quan ja tenim la semi esfera coberta amb el ganaché i aquest
dur ja podem cobrir amb el fondant.
6. Cobrim amb una capa de fondant taranja (jo vaig fer
una convinació de colorants taronja "Colorante naranja - Gama Electric - de Americolor" i terracota "Colorante concentrado ProGel - Terracota"), podem trobar-ho a My lovely food
Jo vaig imprimir-me una foto d'en Mic a mida real,
després la vaig tallar perquè em servís de plantilla.
7. Tallem les peces que necessitem, en aquest cas, els
ulls en blanc, les orelles verdes i la boca en negre. Per fer les ninetes només hem de fer una bola
negre.
8. Pel nas, fem servir una mica del pa de pessic que ens
ha sobrat al formar el cap. Ho cobrim amb fondant, jo l’he tenyit amb el color
burgon de sugarflair.
9. Enganxem totes les parts a la cara d’en Mic.
10. Per fer en 5 segons necessitem:
1r- Fer les ulleres amb una mica de fondant vermell.
2n- Fem dues tires de la mateixa allargada i gruix.
3r -Formem l’exterior de les ulleres, amb un tallet petit unim els dos “ulls de les ulleres”.
1r- Fer les ulleres amb una mica de fondant vermell.
2n- Fem dues tires de la mateixa allargada i gruix.
3r -Formem l’exterior de les ulleres, amb un tallet petit unim els dos “ulls de les ulleres”.
11. La ma la fem amb fondant groc, jo hi vaig afegir una
mica de terracota perquè quedes una mica més fosc. Fem una ma i pleguem els
dits. Jo vaig imprimir una ma de la mida que volia i ho vaig fer servir de
plantilla.
12. La boca, fem una tira gruixuda i rodona de fondant
blanc, ho unim i li donem la forma desitjada.
13. Els ulls d’en 5 segons:
1r -Fem dues boles blanques i les aixafem una mica.
2n - Posem dues boltes marrons una mica més petites a sobre i també ho aixafem.
3r - Fem les ninetes amb dos boletes negres, les posem una mica al costat.
4t - Per últim, col·loquem dos puntets de fondant blanc a les ninetes per donar-li expressió.
1r -Fem dues boles blanques i les aixafem una mica.
2n - Posem dues boltes marrons una mica més petites a sobre i també ho aixafem.
3r - Fem les ninetes amb dos boletes negres, les posem una mica al costat.
4t - Per últim, col·loquem dos puntets de fondant blanc a les ninetes per donar-li expressió.
14. Les lleteres estan fetes amb talladors i fondant de
diversos colors.
Apa doncs, espero que us agradi el resultat i bon profit!!!