martes, 5 de noviembre de 2013

Aniversari Marta I - Minnie Mousse

La Marta fa un anyet i la seva mare vol alguna cosa especial. Com que va veure el pastís de la Minnie li va fer gràcia la idea i m'ha demanat un pastís del mateix tema.

Aquesta vegada som més gent així que haurem d'anar cap a dalt!!!






Ingredients: 
Per la massa:
400 grms. Farina
4 cullerades de llevat
325 grms. Mantega
285 grms. Sucre
5 ous
220 ml. de llet

Per la buttercream:
500 grms. mantega a temperatura ambient
500 grms. de sucre glas
5 cullerades de llet
5 cullerades de pasta de maduixa (jo la compro a My Lovely Food)

Per la massa:
5 kilos. Jo compro el Satin Ice amb gust de vainilla, és blanc i és fàcil de tenyir.
Necessitarem colorant: negre i vermell i alcohol alimentari.

Preparació:
1. Barregem la manetga i el sucre amb la batedora elèctrica. Quan tenim una massa suau i homogenia i afegim els ous d'un en un.

2. A continuació i afegim els ingredients secs barregats: farina, llevat i vanilla. 

3. Per últim, afegim la llet.

4. El motllo ha d'estar encamisat. Untat en manetga i farina i amb un cercle de paper sulfuritzat a la base.

5. Posem al forn durant uns 25-30 minuts a 180-200 graus. Recordeu comprovar sempre l'estat de cocció amb un ganivet o un punxo. Quan esta, el deixem refredar i el tallem en tres pisos. 

Aquesta quantitat de massa és adequada per un pastís de 20-22 cm de diàmetre. Per fer aquest pastís vaig fer la base amb un motlle de 22, el segon pis amb un de 15 i per últim la cúpula amb un d’11, que vaig tallar per donar la forma ovalada.  

Buttercream:
Per fer la buttercream heu de barrejar la mantega i el sucre glas amb la batedora elèctrica fins que quedi homogeni. A continuació, afegiu el gust i la llet. Hi poso llet perquè la butter quedi més suau i no quedi dura quan la posem a la nevera.


Per començar a muntar el pastís:

1. Apliquem una capa de buttercream entre els pisos i cobrim el pastís perquè el fondant si adereixi completament. 

2. Posem una capa de vermell a la base del pastís i ho decorem amb cercles de diferents mides de color blanc. La base és de 35 cm. de diàmetre.


3. Després comencem amb la decoració del primer pis. Per fer-ho el col·loquem al centre de la base i anem fent capes de la faldilla blanca. Jo ho vaig fer amb tires que anava sobreposant. 
Les anava ondulant i fent unes petites senyals com si fossin marques a la roba. En el meu cas vaig fer tres capes de faldilla blanca i a sobre n'hi vaig posar una de vermella, hauria d'haver quedat més ondulada per ser més maca. 


4. Desrés col·loquem el segon pis i el tapem amb el fondant vermell. Quan hagueu de tenyir el fondat de vermell pasciència, necessita força colorant i estona d'amassat. Si les vores no queden del tot netes no passa res perquè deprés ho taparem amb un llas negre. 

5.Col·loquem l'últim pis, el qual previament haurem tallat en forma de ovalada i l'haurem cobert de buttercream. 
Quan ja tenim tots els pisos, ja podem pintar l'últim de negre amb un pinzell. Barregem una mica de colorant negre en pols i l'alcohol i ja tenim pintura o si l'hem comprat en gel, el rebaixem amb alcohol per pintar millor.

6. Les orelles són peces separades només de fondant. Les vaig fer uns dies abans amb fondant i CMC o pasta de tragacanto. També les enganxem al cap fent uns talls al pastís i introduint les peces a dins. Les pintem de negre intentant que els talls quedin disimulats. 

7. Els detalls finals. 

7.1. El llas. 
Jo vaig fer servir la tècnica d'aquest vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=nvmrydXicgg
Després hi vaig enganxar els puntets blancs, de diferents mides, amb una mica d'aigua. 
7.2 Els laterals.
Els vaig cobrir amb uns gran punts blancs simulant el vestit de la Minnie Mouse. 

8. Per últim, vaig fer un llas amb una cinta de cabell que pots comprar a qualsevol merceria. Jo vaig triar-la negre, per enganxar el llas vaig fer servir una mica de glasa real. Això va ajudar a decorar i donar un aspecte més polit. 


El dia de l'aniversari vaig col·locar el llas i la resta de coses (veure recepta cup cakes minnie mousse) i ja vam tenir la festa a punt. bon profit i espero que us hagi agradat!











1 comentario:

  1. Molt ben presentat el blog, amb fotos a cada pas, llàstima que sigui incapaç de fer-ho :(

    ResponderEliminar