martes, 19 de noviembre de 2013

Pastís "Bordes perfectos"

Aquest cap de setmana hem anat a dinar amb els papes. Com que la setmana passada va ser l'aniversari d'una mama i el dijous que ve el d'en David, em vaig decidir provar de fer un pastís amb bordes perfectos. El resultat no va ser espectacular, però per ser el primer que faig amb aquest acabat, no està malament!



Ingredients: 
Per la massa:
110 grms. de mantega a temperatura ambient
50 grms. sucre glass
50 grms. sucre normal
110 grms. de farina.
1 cullerada petita de llevat
2 ous
2 cullerades de vainilla en pols
2 cullerades de llet

Per la buttercream:
100 grms. mantega a temperatura ambient
200 grms. de sucre glas
2 cullerades de llet
2 cullerades de praliné d'avellana (jo la compro a My Lovely Food)

Per la cobertura:
300 grms. xocolata per cobertura
200 ml. nata líquida

Preparació:
1. Barregem la mantega i el sucre amb la batedora elèctrica. .
2. Quan tenim una massa suau i homogènia i afegim els ous d'un en un.
3. A continuació i afegim els ingredients secs barrejats: farina, llevat i vainilla. 
4. Per últim, afegim la llet.
5. Posem al forn durant uns 25-30 minuts a 180-200 graus. Recordeu comprovar sempre l'estat de cocció amb un ganivet o un punxo.
6. Quan esta, el deixem refredar i el tallem els pisos o el pis (jo normalment en faig un, ja que trec una mica de la part superior per allisar i una mica de la part inferior, perquè no estigui torrat). 

Aquesta quantitat de massa és adequada per un pastís de 15 cm de diàmetre i un d'11. Per tant. amb una massa podem fer dos bases. Aquests pastissos en porten tres cadascun. 

Per fer la buttercream: barregem la mantega a temperatura ambient i el sucre glas, quan tenim una pasta homogènia, afegim la llet i la pasta de praliné. 

Per fer el ganaché: posem la nata líquida a bullir, quan estigui retirem del foc i afegim la xocolata, desfem.

Per començar a muntar el pastís:
1. Tallem els pastissos a la mateixa mida i gruix. Farcim amb la buttercream.
2. Apliquem la primera capa de ganache als pastissos. Recordeu posar una base de la mida dels vostres pastissos a la part superior i inferior per poder treballar millor i aconseguir un acabat recte. 


5. Deixem refredar.

6.. Apliquem una altra capa de ganaché i ja anem perfilant els contorns amb una espàtula de metall.


6. Quan ja les tenim els cantons perfectes deixem refredar a la nevera. quan la xocolata ja s'ha endurit traguem la base que havíem posat a sobre per treballar millor. Allisem la part superior. 

7. Jo vaig decorar-ho amb un cinta blava a la part inferior de cada pastís. els noms de les persones que feien anys escrtes amb glasa real i pintades amb pintura plategada metalitzada. també vaig fer uns detalls al pastís superior. Com que em van sobrar dos minicupcakes d'una altra cosa qeu vaig fer el mateix dia, vaig decidir posar-los per docarar.







 Apa doncs, espero que us agradi el resultat i bon profit!!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario